Onko yhdellä äänellä merkitystä?


Kyllä on!

Eduskuntavaalit ovat paitsi kansanedustajavaalit, myös pääministeri- ja hallitusvaalit.


Kansanedustajapaikkojen määrällä mitattuna suurimman puolueen puheenjohtajasta tulee todennäköisesti seuraavan hallituksen pääministeri. Suurin puolue voi myös pitkälti määritellä tulevan hallitusohjelman tavoitteet.


Monista työelämää, sosiaaliturvaa ja verotusta koskevista asioista päätetään eduskunnassa. Siksi jokaisella äänellä on merkitystä!Palvelualojen ammattilaisia,

jotka ovat ehdolla eduskuntaan

Työelämässä ei saa syrjiä ketään

Työelämän on tarjottava samat mahdollisuudet kaikille mm. ikään, kansalaisuuteen, uskontoon, ammattiyhdistystoimintaan tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Jokainen on tervetullut työelämään ja työkaveriksemme.

Sunnuntaityöstä kuuluu tuplapalkka

Jos yhteiskuntamme halutaan pitää pyörimässä myös viikonloppuisin, on tästä maksettava työntekijöille kunnollinen korvaus.

Alipalkkaus on rikos

Alipalkkaus on työntekijälle kuuluvan ansion varastamista. Hyväksikäytetyt työntekijät ovat usein normaalia heikommassa asemassa olevia, kuten nuoria tai maahan muuttaneita. Alipalkkauksen pitäisi olla rangaistavaa.

Lakko-oikeus on ihmisoikeus

Lakko-oikeuden ytimessä on ajatus heikomman osapuolen suojelusta ja yhteis­kunnan valtatasapainosta. Ammatillinen yhdistymisvapaus ja lakko-oikeus on turvattava jatkossakin.

Jokaisella on oikeus luottamusmieheen

Luottamusmies edustaa työntekijöitä ja varmistaa, että asiat hoidetaan työpaikoilla hyvin. Luottamusmiehen on oltava osapuolena paikallisessa sopimisessa.

Työttömänäkin on oikeus tulla toimeen

Työttömyysturvan leikkaus ei nosta työllisyys­astetta, mutta heikentää ihmisten elämänlaatua. Mahdollisuutta opiskella ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen ajanjaksolla pitäisi parantaa.


PAM puhuu vaaleissa

paremman työelämän

puolesta

Mikä on

Vaalistaja ?

vaalistaja.fi

vaalistaja ehdokasgalleria

vaalistaja Facebookissa

Vaalistaja.fi on SAK:n ja sen jäsenliittojen äänestysaktivointikampanja, joka tuottaa helposti ymmärrettävää sisältöä vaikeasti puhutuista asioista.


Taustoitamme vaalikeskustelussa olevia aiheita ja avaamme, miten puolueiden tavoitteet vaikuttaisivat työntekijän elämään. Erityisesti takerrumme siihen, mitä ei sanottu ääneen.


Ehdokkailta me vaadimme puolestasi selkeitä kantoja työntekijän elämään vaikuttaviin asioihin. Kampanjaa toteutetaan niin verkossa, viestimin, työpaikoilla kuin tapahtumissa. Miten voit helposti osallistua? Tilaa uutiskirje osoitteesta https://vaalistaja.fi/tilaa/ .


Näin olet jatkuvasti ajan hermolla siitä, missä kampanjassa mennään, mitä tehdään ja mistä aiheista puhutaan. Me todistamme, ettei vaaleihin perehtymisen tarvitse olla ryppyotsaista hommaa, vaan sisälle keskusteluun pääsee helposti ja välillä saa myös nauraa.